Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα στο 'Μπόουλινγκ ως την Ολυμπιάδα' του Τόκυο!

Τομέας Επικοινωνίας

Αριθ Πρωτ ΤΕΜ 7 / 27-05-2015

Ξεχασμένη σε κάποιο εικονικό γραμματοκιβώτιο μια σπουδαία πρόσκληση, όχι μια αλλά τρείς φορές σταλμένη, από τη μακρινή Ιαπωνία, χωρίς να ενδιαφερθεί μέχρι πρότινος κανείς.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον, μπορούν να προτείνουν αθλήματα ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκυο αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να είναι η πρώτη που θα προτείνει αθλήματα για τους Αγώνες του 2020. Για αυτό το λόγο η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ κάνει μια διοργάνωση "γιορτή" που θα αποτελέσει καμπάνια για την προώθηση του αθλήματός μας στα ολυμπιακά.

Το Μπόουλινγκ θα προταθεί με 3 αγωνίσματα:

• Ατομικό Ανδρών
• Ατομικό Γυναικών
• Μεικτές Δυάδες

Το χρηματικό έπαθλο αξίας 10.000.000 γιέν (περίπου 75.000 ευρώ) θα πάρει τόσο η νικήτρια όσο και ο νικητής. Συνολικά τα έπαθλα αγγίζουν τα 48.000.000 γιέν (περίπου 360.000 ευρώ). Η διοργάνωση φέρει την ονομασία “Μπόουλινγκ ως την Ολυμπιάδα”. Θα λάβουν μέρος 50 χώρες με 2 αθλητές (άνδρα-γυναίκα) και έναν συνοδό.. Η φιλοξενία είναι 8 με 13 Ιουλίου και τους τελικούς θα τους δείξει η ιαπωνική τηλεόραση.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο 13ος σταθμός στο Τουρ, θεωρείται major και οι βαθμοί της υπολογίζονται διπλοί στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ελλάδα, έπειτα απο συνεχείς ενέργειες του κ. Βασίλη Χαρτοφύλλη, που χρησιμοποίησε τις διεθνείς επαφές που μέσα στα χρόνια δημιούργησε, απ την εποχή ακόμα που ήταν μέλος στην επιτροπή που προσπαθούσε να κάνει Ολυμπιακό άθλημα το μπόουλινγκ για την συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του 2004, είχε την τιμή να είναι ανάμεσα στις προσκεκλημένες χώρες από την Ιαπωνία, με τους διοργανωτές να καλύπτουν τα αεροπορικά εισητήρια καθώς και το ξενοδοχείο σε έναν αθλητή, μια αθλήτρια κι ένα συνοδό.
Η πρόσκληση ουδέποτε απαντήθηκε και έτσι προχώρησαν χωρίς τη συμμετοχή μας και ο κόσμος του Ελληνικού μπόουλινγκ ποτέ δεν έμαθε για αυτό...

Έπειτα από νέες ενέργειες, μετά από συννενόηση με την ομάδα εργασίας της ΕΓΟ, απο τον κ. Χαρτοφύλλη, ζητήθηκε εκ νέου η παρέμβασή του στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Kevin Dornberger, που του ζήτησε να επανεξεταστεί η πρόσκληση και να αποσταλεί νέα στη σημερινή νόμιμη διοίκηση του Ελληνικού μπόουλινγκ προς αποδοχή. Οι προσπάθειες πολλών ημερών και πρωινών ξυπνημάτων λόγω της διαφοράς ώρας με την Απω Ανατολή,  στέφθηκαν από επιτυχία, αποδεχθήκαμε την νέα πρόσκληση και εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε τον σημαντικό ρόλο των μεγάλων διεθνών σχέσεων και διασυνδέσεων που με τα χρόνια έχουν κατακτήσει κάποιοι άνθρωποι του χώρου μας, όπως ο κ. Χαρτοφύλλης, και που λειτουργούν υπέρ της χώρας μας.

Ο τρόπος επιλογής των αθλητών μας θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα απο τον Τομέα Αγωνιστικού.

Είχαμε ανάγκη όλοι μας από ένα τόσο καλό νέο. Θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο κάθε παγκόσμια κίνηση προς την προβολή του αθλήματός μας ώστε να αποκτήσει την ύψιστη θέση, εκείνη της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πώς να λείπει η χώρα που γεννήθηκε κι αναπτύχθηκε ο Ολυμπισμός…


Τομέας επικοινωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.