Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Περιστατικό Προπόνησης Εθνικής



Τομέας Επικοινωνίας



Αριθ Πρωτ ΤΕΜ 6 / 25-5-2015

Τελικά το ταξίδι σε ένα καλύτερο αύριο για το άθλημα μας αποδεικνύεται μακρύ και σίγουρα ενδιαφέρον, μια και κάθε μέρα δεν λείπουν οι κάθε λογής προκλήσεις. Αυτήν τη φορά αφορούσε την "επίσημη αγαπημένη" όπως την ανέφερε σε σχόλιο της η Χριστίνα Φωτεινιά. Θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωσή σας αφού είναι μέσα στους κανόνες διαφάνειας που έχουμε απ την αρχή υποσχεθεί.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μας, τέσσερα μέλη της οποίας (το ένα αναπληρωματικό) έχουν σε προσωπικό επίπεδο συγκεκριμένο χορηγό, ο οποίος μην καταφέρνοντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του να μπεί δηλαδή το patch της εταιρείας του στην φανέλα της εθνικής ομάδας πίεσε, απείλησε πως θα έπαιρνε πίσω τις μπάλες που είχε χορηγήσει, αφήνοντας γυμνούς τους αθλητές αυτούς και βέβαια την εθνική μας. Πράγμα που έκανε λίγο αργότερα. Και όλα αυτα δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη αποστολή του εξοπλισμού με cargo. Θεωρούμε πως η όλη αυτή πρακτική καθώς και η επιλογή του χρόνου ήταν ατυχέστατη και η πλέον ζημιογόνα.


Για την λύση του καυτού αυτού θέματος ανταποκρίθηκαν μετά από ενημέρωση ο κ. Βιδάλης και ο κ. Κοσμίδης με προτάσεις τους για αναπλήρωση του υλικού και σε αυτό τους ευχαριστούμε. 

Ημουν εκεί τόσο για να παρακολουθήσω την προπόνηση της εθνικής, όσο και να τους βγάλω φωτογραφίες και να πάρω δυό κουβέντες απ τους αθλητές και τους προπονητές για να σας ενημερώσω. Κάτι που δεν κατάφερα να κάνω. Εζησα λοιπόν από κοντά τους αθλητές να βρίσκονται στη μέση και να πρέπει να αποφασίσουν τι θα έκαναν στην περίπτωση που ο χορηγός τους έπαιρνε τις μπάλες. Από κοντά έζησα τον εκνευρισμό του χορηγού που θεωρούσε ακατανόητη την τοποθέτηση της ΕΓΟ. Μου είπε μάλιστα πως δεν πήρε ποτέ γραπτή απάντηση ενώ δεν είχε καταθέσει ποτέ γραπτό ερώτημα. Μαζί μου τα έζησε τηλεφωνικά και ο Μάκης Δονάκης που έτυχε να παρευρίσκεται σε αγώνες γυμναστικής, παρέα μάλιστα με τον γραμματέα της ΕΓΟ.

Πολλές ώρες αργότερα, με τους αθλητές και τον επικεφαλής προπονητή να μην έχουν φύγει απ΄τον χώρο και εφόσον ήταν απόλυτη η απάντηση από την ομάδα εργασίας προς τον χορηγό, πως δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να βάλει το patch στις μπλούζες ακόμα κι αν εκείνος έπαιρνε πίσω τις μπάλες, έκανε γραπτό ερώτημα αν θα μπορούσαν τα patch να υπάρχουν στις τσάντες ή/και στα παπούτσια των αθλητών. Ερώτημα που πήρε θετική απάντηση απ τον τομέα μάρκετινγκ και τελικά η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος και οι μπάλες φορτώθηκαν κανονικά.

Η εθνική ομάδα είναι η εικόνα κάθε χώρας και του αθλήματος που αυτή αντιπροσωπεύει. Ειδικά στο άθλημα μας την μέγιστη σημασία, έχει πέρα της φυσικής προετοιμασίας, η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία και η ηρεμία.
Η Ομάδα Εργασίας φρόντισε στον ελάχιστο χρόνο που είχε στην διάθεση της να πραγματοποιήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της (Μεσογειακοί, Δανία) τόσο σε ότι αφορά την διαδικασία επιλογής αλλά και όσο αφορά την προετοιμασία της.

Τοποθετήθηκαν επικεφαλής προπονητής όπως και βοηθός για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε όλα αυτά η ομάδα εργασίας θεώρησε αυτονόητο πως το σύνολο των εμπλεκόμενων θα ήταν στο πλευρό μας, στο πλευρό της χώρας και του αθλήματος. Ομοσπονδία-Αθλητές-σύλλογοι-αίθουσες-προμηθευτές. Είναι αυτονόητο πως όλοι αυτοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το καλό ή το κακό σε ένα από αυτά επηρεάζει άμεσα τους υπόλοιπους πυλώνες του αθλήματος.

Οι σύλλογοι συστρατεύτηκαν στην νέα αρχή και κάθε μέρα ο αριθμός των συλλόγων στην ΕΓΟ αυξάνει. Οι αίθουσες έδωσαν κατά πλειοψηφία το παρόν και σε ότι αφορά την εθνική παραχώρησαν αφιλοκερδώς τις εγκαταστάσεις τους. Τους είμαστε ευγνώμονες.

Η εθνική και το άθλημα είναι πόθος, όνειρο και μεράκι πολλών για να γίνεται εργαλείο προώθησης από λίγους χωρίς την αιγίδα και την συναίνεση και την συμφωνία της ομοσπονδίας.

Θα μας πολεμήσουν πολλοί, είναι βέβαιο. Θα δώσουμε όμως τον αγώνα μας για μια νέα εποχή στο άθλημα και για ένα καλύτερο αύριο. Η στήριξη σας θα είναι το μόνο μας όπλο αλλά κρίνεται παραπάνω από αρκετό!

Για τον τομέα επικοινωνίας

Αντα Κρητίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.