Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου Συνάντησης Αιθουσαρχών και Συλλόγων



Ομάδα Εργασίας
Τομέας Επικοινωνίας
 
Δελτίο Τύπου
 
Αρ Πρωτ: ΤΕΜ 5 / 17-5-2015
 
Συνάντηση Αιθουσαρχών και Συλλόγων
 
Με το δεξί μπήκαν στα γραφεία της ΕΓΟ αιθουσάρχες και σύλλογοι για την διπλή κανονισμένη συνάντηση.

Η πρώτη συνάντηση ήταν ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ομάδας Εργασίας και στους επιχειρηματίες των αιθουσών του χώρου (Bowling Center Ilion, Bowling Center Kifisia, Iraklio Bowling Center, Mall Bowling, Metropolitan Bowling, Pin City,  Royal Bowling, Strike Bowling Center). Έγινε μια παρουσίαση της μέχρι τώρα κατάστασης κι αναφορά στην ανάγκη του να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν όλες οι αίθουσες που θα παρέχουν τις εγκαταστάσεις τους για τις αγωνιστικές ανάγκες της ομοσπονδίας. Αυτό θα παρέχει τα εχέγγυα στους αθλητές και τους συλλόγους πως θα αγωνίζονται σε σωστές αθλητικά εγκαταστάσεις.
 
Το κόστος των ελέγχων/πιστοποιήσεων θα είναι μειωμένο καθώς θα γίνει για όλους μαζί και θα χρεωθεί ανά αίθουσα, βάση των αριθμών των διαδρόμων.
 
Έγινε, επίσης, μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο συνεργασίας. Όπως αναφέρθηκε η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη μια σειράς που θα ακολουθήσουν ώστε να ορισθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων με γνώμονα πάντα το καλύτερο για το άθλημα και τους αθλητές.
 
Η οικονομική συμφωνία και οι προδιαγραφές και υπηρεσίες που θα παρέχουν οι επιχειρήσεις θα αναφέρονται αναλυτικά σε συμβόλαιο ανάμεσα στην ομοσπονδία και στις επιχειρήσεις. Οι αίθουσες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν θα χρειαστεί να ανοίξουν φάκελο στην ομοσπονδία με τα στοιχεία της επιχείρησης και περιγραφή του εξοπλισμού.
 
Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσταλούν από την ομάδα εργασίας προς τις επιχειρήσεις οι αιτήσεις καθώς και η περιγραφή (προδιαγραφές) της διαδικασίας του ελέγχου, τόσο σε γραπτή μορφή όπως και με σχετικό βίντεο.
 
Στην δεύτερη συνάντηση, στην συνάντηση με τους συλλόγους (Αγία Παρασκευή, Αθηναϊκός, Αλφα, Αστέρας, Αττικός, Γλυφάδα, Δάφνη, Energy, Ιλιον BC, Κηφισιά, Μέγας Αλέξανδρος, ΟΜΘεσσαλονίκης, Πειραιάς, Περιστέρι, Sporting, Strike, Φοίνικας, Χανιά, VMC) κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ της ΕΓΟ κος Θανάσης Σταθόπουλος που ενημέρωσε και απάντησε στις ερωτήσεις των αντιπροσώπων των συλλόγων, παρουσία των μελών της ομάδας εργασίας. Τα σημεία που αξίζει να σταθούμε είναι:
 
  • Οι σύλλογοι που θα γραφτούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαίου 2015  θα καταβάλουν το ποσό εγγραφής των 300 ευρώ, που συμφωνήθηκε με την ΕΓΟ & την ομάδα εργασίας λόγω της μαζικότητας εγγραφής, σε 2 ισόποσες δόσεις, ενώ οι σύλλογοι που θα καταθέσουν αίτηση εγγραφής μετά τις 22 Μαίου 2015,  θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 500 ευρώ.
  • Οι σύλλογοι θα πρέπει άμεσα να αποστείλουν/καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην έκδοση των δελτίων των αθλητών. Τα έγγραφα που πρέπει να αποστείλουν/καταθέσουν είναι:
α) Επικυρωμένο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που το αναγνωρίζει ως σωματείο.
β) Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού του.
γ) Πιστοποιητικό του αρμόδιου Πρωτοδικείου περί εγγραφής στο οικείο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων.
δ) Γραπτή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ότι αποδέχεται το παρόν καταστατικό και τις αποφάσεις που εκδίδουν το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και οποιαδήποτε άλλη επιτροπή που προβλέπει το παρόν καταστατικό ή που αυτό δίνει την ευχέρεια να δημιουργεί
ε) Κατάλογο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
στ) Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης περί εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
ζ) Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου περί συγκρότησης σε σώμα.
  • Το καταστατικό θα αναρτηθεί για όποιον ενδιαφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΓΟ (http://www.gymnastics.gr) μέσα στις επόμενες ημέρες
  • Μας ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε διοργάνωση πέρα των δύο σωματείων χρίζει άδεια της οικείας ομοσπονδίας.
  • Εγινε αναφορά και στην οικονομική κατάσταση της ΕΓΟ λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας της χώρας μας.
Μετά την δική του ενημέρωση σχολιάστηκε η στάση της ΕΟΜ από τους αντιπροσώπους των συλλόγων μετά το τελευταίο τους κάλεσμα σε ορισμένους συλλόγους για απολογία την Δευτέρα. Μια ακόμα άστοχη κίνηση από πλευράς ΕΟΜ.
 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ελεύθερη συζήτηση.
 
Για τον τομέα ενημέρωσης / επικοινωνίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.