Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου: "Μπόουλινγκ ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες"





Ομάδα Εργασίας

Τομέας Επικοινωνίας


Δελτίο Τύπου


Αρ. Πρωτ.: ΤΕΜ 33 / 14-7-2015



Η Γεωργία Σαγώνα και ο Γιώργος Στεφανίδης μαζί με την Αλεξάνδρα Κρητίδη
κατά την άφιξή τους στο Ελ. Βενιζέλος (image credit: Δήμητρα Καλινδέρη) 
Επέστρεψαν εχθές οι δύο αθλητές μας Γεωργία Σαγώνα και Γιώργος Στεφανίδης, με τη συνοδό απ' την Ομάδα Εργασίας Μπόουλινγκ Αλεξάνδρα Κρητίδη, από το Τόκυο που είχαν μεταβεί, μετά από πρόσκληση του Ιαπωνικού Κογκρέσου, ώστε να αγωνιστούν σ αυτό το Πάγκοσμιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα και να δώσουν το δικό τους παρόν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια να γίνει Ολυμπιακό άθλημα το Μπόουλινγκ και να εισαχθεί πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς το 2020. Συμμετείχαν 115 αθλητές και 115 αθλήτριες από 50 χώρες.

Η αθλήτριά μας Γεωργία Σαγώνα ήταν πολύ κοντά να περάσει στην ημιτελική φάση των 33 γυναικών αφού έμεινε έξω για 29 κορύνες και τελικά κατέκτησε την 43η θέση. Ο Γιώργος Στεφανίδης κατέκτησε την 103 θέση.

Νικητές του Παγκόσμιου Ανοιχτού Πρωταθλήματος με την ονομασία "Μπόουλινγκ ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες" (''Bowling to the Olympics'') που πήραν από 73.500 ευρώ, ο Φινλανδός Osku Palermaa και η Σιγκαπουριανή Joey Yeo.

Παραδόθηκαν δώρα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Πρέσβη μας στην Ιαπωνία κ. Λουκά Καρατσώλη, στον Πρόεδρο του Ιαπωνικού Κογκρέσου κ. Tsutomu Takebe και στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ κ. Kevin Dornberger.

Ευχαριστούμε όλους τους τομείς της Ομάδας Εργασίας Μπόουλινγκ που βοήθησαν για το μακρινό αυτό ταξίδι. Να σημειωθεί ότι  η Εθνική Αποστολή είχε κανονισμένο ραντεβού με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία, ο οποίος παρακολούθησε τους τελικούς ύστερα από πρόσκληση του Ιαπωνικού Κογκρέσου.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Βασίλη Χαρτοφύλλη και την Brunswick, τόσο γιατί ήταν ο καταλύτης ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στη σπουδαία αυτή παγκόσμια προσπάθεια, όσο και για τις μπάλες που χορήγησε μαζί με τον Πρόεδρο της Brunswick κ. Brent Perrier στην αθλήτριά μας Γεωργία Σαγώνα με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθούν με το κόστος του υπέρβαρου οι αθλητές.


Για την Ομάδα Εργασίας

Τομέας Επικοινωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.